پس از رشد نجومی بازار ارزهای دیجیتال و مارکت کریپتو کارنسی در ماه های پایانی سال 2017 شاهد بودیم که مردم دنیا بیش از پیش با این بازار آشنا شدند و نام بیت کوین و سایر آلت کوین ها را شنیدند . از طرفی هجوم مردم به سمت این بازار به جهت سرمایه گذاری با هدف کسب سود و خرید فروش بیت کوین شاهد پامپ شدن و بالا رفتن بدون تحلیل این ارزها بودیم . اما با آغاز سال نو میلادی و آغاز تعطیلات رسمی سال نو میلادی و تعطیل شدن بسیاری از بازارهای جهانی شاهد رکود در این بازار بودیم و قیمت ها رو به کاهش رفت . در سه ماه اول سال 2018 با رکود و روند نزولی در این بازار مواجه بودیم ....
به گونه ای که با یک روند فرسایشی قیمت ها در برخی آلت کوین ها بیشتر از 10 برابر افت کرد و عده ی بسیاری سرمایه های خود را از دست دادند ...... اما همیشه در بازارها از یک منطقه اشباع فروش صحبت می گردد . پس از افت بسیار بازار ارزهای دیجیتال و رسیدن به منطقه ی اشباع فروش شاهد بودیم که کم کم فروشنده ها دست از فروش برداشتند و از تعدادشان کاسته شد و به نقطه ای رسیدیم که حجم معاملات و ارزش معاملات بسیار پایین آمده بود و بازار به یک تعادل رسید و مدتی بیت کوین و سایر آلت کوین ها روی یک قیمت متعادلی داد و ستد می شدند . ناگفته نماند که در ریزش سال 2018 ارزش مارکت از 800 میلیارد دلار به 250 میلیارد دلار افت کرد و ظرف دو ماه بیش از 500 میلیارد دلار سرمایه پودر شد . اساسا بازارهای سرمایه و به خصوص بازارهایی که با سودهای نجومی همراه هستند ریسک های بسیار بالایی دارند و سرمایه گذاران را متضرر می کنند و در مدت کوتاهی بخش اعظمی از سرمایه ی آن ها را نابود می کنند .
در یک ماه اخیر شاهد بودیم که پس از مدتی داد و ستد کوین ها و توکن ها بر روی یک قیمت تعادلی به مرور بازار روند صعودی خود را از سر گرفت و با یک رشد ملایم از قیمت های کف بازار مقداری فاصله گرفت و پس از ده روز در قیمت های بالاتر کف جدیدی ساختند و روی کف جدید به تعادل رسیدند .
نکته ی جالب توجه بازار ارزهای دیجیتال حضور ارزی به عنوان تتر دلار می باشد . در روند های نزولی تریدرهایی که متوجه سقوط بازار می گردند با خرید تتر دلار سرمایه خود را به نوعی به دلار مجازی تبدیل کرده و خود را از ضرر دور نگه می دارند . خاصیت تتر دلار یا یو اس دی تی این است که همواره معادل یک دلار می باشد . اما شائبه ای که مطرح هست این تعداد از تتر دلار در فضای واقعی پشتوانه ای دارد ؟ متاسفانه این بازار نو ظهور هنوز قوانین محکم و به خصوصی در عرصه جهانی ندارد و هر روزه بسیاری از نهادها و قانون گذاران و دولت ها با تشکیل جلسه های بسیاری سعی در قانون مند کردن این بازار دارند . و شاهد هستیم که برخی کشورهای پیشگام در این زمینه نظیر آمریکا ژاپن کره جنوبی چین هند و ..... قوانینی وضع کرده اند و برخی با استفاده از بازارهای بورس و اوراق بهادار مختص به خود سعی در قانون مند کردن آی سی او ها دارند . اصطلاحا در این زمان ها که دنیا در یک حالت گذار از یک نسل به نسل بعد و از یک صنعت به صنعتی دیگر است با ابهامات و مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند . اما موفق سازمان ها و کشورهایی هستند که از نسل های جدید و نوآورانه استقبال می کنند و در آن زمینه پیشگام می شوند .
به عنوان نمونه یکی از شرکت هایی که امروزه خود را در این زمینه پیشگام ارزها و توکن های دیجیتال کرده است تلگرام می باشد . شرکت تلگرام که قصد داشت توکن های خود را ا نام گرام به صورت آی سی او عرضه کند در دو مرحله بیش از هفتاد درصد توکن هایش به صورت خصوصی به فروش رفت . پیش بینی می شود گرام ارز دیجیتال تلگرام از جمله ارزهایی باشد که در اقتصاد آینده با اقبال مواجه گردد و این به دلیل کاربردی بود آپ تلگرام است .